Frozen People -festivaali etsii innovaatiota metsäkampanjaan

Tapahtumapäästöjä vähentävä haku avoinna maaliskuuhun saakka

Talvitapahtuma Frozen People lanseeraa kampanjan, jolla kerätään varoja metsien suojeluun kulttuuritapahtumien yhteydessä. Tapahtuman järjestäjä Oulu Urban Culture ry. lahjoittaa kampanjaan omista tuotoistaan sekä kannustaa tapahtumakävijöitä ja yhteistyökumppaneita osallistumaan keräykseen. OUC:n tukema Luonnonperintösäätiö käyttää lahjoituksen myöhemmin ilmoitettavan metsäalueen ostoon ja suojeluun.

”Idea lähti lentojen päästöjen hyvittämisestä, koska haluamme tuoda myös kansainvälisiä artisteja tapahtumaan. Vaikka kuinka haluaisi vähentää päästöjä, niin pidempien matkojen osalta ei oikein jää muuta mahdollisuutta kuin hyvitys. Yhdistykselle on tärkeää hoitaa se 100 % luotettavalla tavalla ja siksi haluamme tukea juuri Luonnonperintösäätiötä. Tästä on hyvä jatkaa OUC:n oman ympäristöohjelman tekemistä ja samalla heittää haaste muillekin kulttuuritapahtumille osallistua metsiensuojeluun” sanoo Oulu Urban Culturen toiminnanjohtaja Heikki Myllylahti.   

Elektronisen musiikin ja pohjoisen taiteen festivaali Frozen People järjestetään Nallikarin meren jäällä lauantaina 4. maaliskuuta. Tapahtuma hakee innovaatiota, jonka avulla varainkeruukampanja herättää huomion tapahtuma-alueella ja tekee lahjoittamisen mahdollisimman helpoksi. Tavoitteena on löytää sään kestävä kevyt toteutus, joka ei välttämättä vaadi verkkovirtaa ja on uudelleen käytettävissä myös muiden tapahtumien yhteydessä.

Auta Bättre Folkia kierrättämään 

Heinäkuussa Hailuodossa järjestettävä Bättre Folk tuskailee, millä viisasten kivellä lajittelusta tehtäisiin helppoa, hauskaa ja kannustavaa niin yleisölle kuin festivaalin henkilökunnallekin. Festivaalilla syntyy energiajätettä, biojätettä, kartonkijätettä sekä lasipullo- ja tölkkijätettä, jonka kierrättämisessä ja lajittelussa on haasteita. Lisäksi tulisi estää viinilasien ja muovituoppien päätyminen muiden jätteiden sekaan.

Tapahtumien ympäristökuormitusta vähentäviä innovaatiota voi ehdottaa myös mustana hevosena jollekin muulle pohjoispohjalaiselle festivaalille, joka järjestetään ennen heinäkuun loppua 2023. Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hankkeen innovaatiohaku tapahtumien kestävyyden lisäämiseksi on avoinna vielä maaliskuun loppuun saakka. Innovaattori tai innovaatio-organisaatio voi saada 1000–10000 euroa innovaation toteuttamiseen festivaalilla. Lue lisää innovaatiohausta

Lisätietoja:

Heikki Myllylahti, Oulu Urban Culture & Frozen People, heikki@urbanculture.fi, 041 317 4069 https://www.urbanculture.fi/frozenpeople

Pekka Heinonen, Bättre Folk, pekka@battrefolk.fi, 040 583 8864

Antti Takalo, Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki, antti.takalo@ouka.fi, 040 594 2771