Osallistu vastuullisten kokousten ja kongressien järjestämiseen

Ihmisiä aulatilassa.

Nyt on oiva tilaisuus tarjota ammattilaistapahtumaasi testialustaksi vähähiilisille keksinnöille. BusinessOulun vetämä Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke tuo yhteen tapahtumat ja innovaattorit, joiden avulla tapahtuma-alan hiilijalanjälkeä pienennetään.

Tapahtumat kuormittavat ympäristöä: niihin matkustetaan pitkien matkojen päästä autoilla ja lentokoneilla, vieraat jättävät jälkeensä esimerkiksi kertakäyttöisiä kaulanauhoja ja painettuja ohjelmalehtisiä. Päästöjä syntyy myös energian- ja ruuantuotannosta.

Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke kutsuu nyt Pohjois-Pohjanmaan tapahtumia antamaan ympäristöhaasteitaan yritysten ja innovaatio-organisaatioiden ratkaistavaksi. Mukaan haetaan niin kokouksia, kongresseja kuin musiikki- ja urheilutapahtumiakin.

Haussa on erityisesti syksyllä 2020 ja keväällä 2021 järjestettäväksi suunniteltujen yleisötapahtumien haasteita. Mikäli fyysinen tapahtumasi peruuntuu koronavirustilanteen vuoksi, voit pitää haasteesi voimassa seuraavaan mahdolliseen kertaan.

Kaikkia osapuolia hyödyttävä menetelmä

Haasteesi voi liittyä esimerkiksi tuotteisiin, palveluihin, energiaan, liikkumiseen, jätehuoltoon tai muuhun osa-alueeseen, jonka ympäristökuormitusta haluat vähentää. Ajatuksena on, että tapahtumasi myös hyötyy innovaatiosta esimerkiksi markkina-arvon näkökulmasta.

Innovaattorit jalkautuvat tapahtumaasi ja testaavat ratkaisuaan paikan päällä. Tapahtumat ovat tehokas testausympäristö, ja käyttäjäkokemuksia saadaan lyhyessä ajassa kerättyä runsaasti. Testausvaiheessa tietysti myös mitataan, miten ratkaisu vaikuttaa tapahtuman hiilijalanjälkeen. Näin tapahtumastasi tulee todistettavasti ympäristöystävällisempi!

Kiinnostuitko? Ilmoita haasteesi ja täytä lomake.

Muuttuvasta pandemiatilanteesta johtuen ympäristöhaastehaku on avoinna toistaiseksi.