Maksuton kulttuurialan kestävyyskoulu järjestetään 1. joulukuuta

Kulttuurialan kestävyyskouluun järjestetään 1. joulukuuta 2022 Kokardiklubilla ja iltajuhla Suomen Pankilla.  Kestävyyskoulussa sukelletaan kestävyyden perusteisiin ja laajennetaan ymmärrystä siitä, miten kulttuurialan toimijat ja tapahtumajärjestäjät voivat toteuttaa vastuullisempia tuotantoja nyt ja tulevaisuudessa. Kestävyyskoulussa on luvassa työpajoja, maksuton lounas, inspiraatiopuheenvuoroja ja keskustelua.

Kestävyyskoulu järjestetään Kokardiklubilla, Hiukkavaaran Kasarmialueella. Hiukkavaaraan on yhteinen kuljetus Oulun keskustasta. Halutessaan koulumatkat voi myös pyöräillä ja siitä palkitaan.

Ohjelma jatkuu kestävyyskoulun jälkeen iltajuhlan ja verkostoitumisen merkeissä, Suomen Pankin tiloissa keskustassa. Päivän tarkempi ohjelma ja bussiaikataulut julkaistaan marraskuussa.

ALUSTAVA OHJELMA

9.30                   Lähtö keskustasta Hiukkavaaraan
10–15                  Kestävyyskoulu ja lounas Kokardiklubilla
15.30                  Paluu keskustaan
18–22                 Iltajuhla Suomen Pankilla

Miten mukaan?

Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen: Kestävyyskoulu ja iltajuhla (lyyti.fi). Paikkoja on rajoitetusti, joten ole nopea!  Ilmoittaudu viimeistään 17.11.2022.Tapahtuman kieli on suomi. Päivätilaisuuden puheosuuksien striimaamista voidaan tarpeen tullen selvittää. Otathan yhteyttä tapahtumat@ouka.fi.

Miksi?

Suomi on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja vähentämään päästöjä The European Green Deal -ohjelman mukaisesti. Myös tuleva Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu korostaa strategiassaan ekologista, sosiaalista, taloudellista ja kulttuurista kestävyyttä. Kulttuuriala voi olla aktiivinen uusien vastuullisten käytäntöjen, asenteiden ja ratkaisujen edistäjä.

Kulttuurialan kestävyyskoulun järjestää pohjoismainen Sustainablity in Culture -hanke ja Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke yhdessä Kokardiklubin kanssa.

Lisätietoja: Janita Jämsén, janita.jamsen@ouka.fi, 050 361 7924

Kuva: Sanna Krook