Varjo, Kuusisaari, 6.–7.8.2021

Urbaanin musiikin ja kulttuurin festivaali Varjo järjestetään 6.–7. elokuuta 2021 toisen kerran kauniissa Oulun Kuusisaaressa. Kahden päivän aikana Varjossa nähdään yhteensä 16 esiintyjää. Musiikin lisäksi Varjo tarjoilee katutanssia ja -taidetta, hyvää ruokaa ja juomaa piknik-hengessä.

HAASTE

Sekajätteen vähentäminen

Varjosta löytyy useampi kierrätyspiste, mutta silti sekajäteastiat täyttyvät muita nopeammin. Sekajätteen määrää voidaan vähentää kierrättämällä muovi, biojäte sekä pahvi- ja pakkausmateriaali, jotka ovat festivaalilla eniten syntyviä jätteitä. Miten kannustaa yleisöä kierrättämään paremmin?

HAASTE

Tupakantumpit pois luonnosta

Vaikka tupakoinnille on omat merkityt paikkansa tuhkakuppeineen, satoja tumppeja löytyy maasta festivaalialueella ja sen lähistöllä. Tupakantumpit ovat niiden sisältämien myrkkyjen ja hitaan maatumisen vuoksi ympäristölle erittäin haitallisia. Kaiken lisäksi niiden siivoaminen on miltei mahdotonta! Miten estää tupakantumppien päätyminen ympäristöön?

HAASTE

Vegaanisen ruuan valinta

Varjossa keskitytään herkulliseen ja laadukkaaseen ruokaan, joka on samalla myös mahdollisimman ekologista. Tavoite on, että Varjossa myytävistä ruoka-annoksista puolet on vegaanisia. Miten saada kävijät – myös sekasyöjät – valitsemaan vegaaninen vaihtoehto?

HAASTE

Lähiympäristön siisteys

Varjo järjestetään kauniissa Oulun Kuusisaaressa. Järjestäjät haluavat pitää alueen siistinä sekä ympäristön että viihtyvyyden vuoksi. Festivaalialuetta siivotaan tapahtuman aikana ja perusteellisemmin vielä sen jälkeen. Miten yleisöä voi kannustaa huolehtimaan myös lähialueen siisteydestä?