Varjo, Kuusisaari, 5.–6.8.2022

Urbaanin musiikin ja kulttuurin festivaali Varjo järjestetään kauniissa Oulun Kuusisaaressa. Kahden päivän aikana Varjossa nähdään kotimaisia ja ulkomaisia esiintyjiä kahdella lavalla. Musiikin lisäksi Varjo tarjoilee katutanssia ja -taidetta, hyvää ruokaa ja juomaa piknik-hengessä.

HAASTE

Vastuullinen tumppaus

Vaikka tupakoinnille on omat merkityt paikkansa tuhkakuppeineen, satoja tumppeja löytyy maasta festivaalialueella ja sen lähistöllä. Tupakantumpit sisältävät myrkkyjä ja muovia, jotka eivät maadu vaan päätyvät luonnonkiertoon. Kaiken lisäksi niiden siivoaminen on miltei mahdotonta! Minkälaisen innovaation avulla voitaisiin estää tupakantumppien päätyminen maahan? Miten tupakantumpit saataisiin kerättyä maasta pois?

HAASTE

Tehokas kierrätys

Festarialueella on useampi kierrätyspiste, joissa voi kierrättää muovin, biojätteen, lasin sekä pahvi- ja pakkausmateriaalin. Silti suurin osa kierrätettävistä jätteistä päätyy sekajäteastioihin. Sekajätteellä on suuri hiilijalanjälki, jota saadaan pienennettyä kierrättämällä. Mikä olisi ratkaisu siihen, että eri jätelajit päätyisivät niille kuuluviin keräysastioihin?