Solstice Festival, Kuusamo, 23.–25.6.2022

Solstice on elektronisen tanssimusiikin ja kokeellisen musiikin festivaali Rukatunturin huipulla juhannuksena. Kolmipäiväisessä tapahtumassa esiintyy kattava kaarti ulkomaisia ja suomalaisia artisteja sekä dj:itä. Tuhatpäinen osallistujajoukko on nuoria, kulttuuritietoisia aikuisia lähinnä Etelä-Suomesta ja Oulusta.

HAASTE

Jätteiden lajittelu

Haasteena on jätteiden lajittelu etäällä jätehuoltokeskuksista. Haussa on järjestelmä, jonka ansiosta saadaan kaikki jäte hyötykäyttöön ja päästään eroon sekajätteestä. Viime vuonna Kuusamossa ei ollut mahdollisuutta lajitella tai kierrättää jätettä, mikä asetti logistisia ja kannattavuuteen liittyviä haasteita jätehuollolle. Toiveena on paikallisten toimijoiden yhteistyö kestävien toimintatapojen edistämiseksi.

HAASTE

Tapahtumainfra luonnossa

Festivaalipaikka sijaitsee Rukalla, tunturin huipulla. Paikka on äärimmäisen kaunis ja kokemuksellinen, mutta myös herkkä ja ainutlaatuinen ekosysteemi, jota yleisö, infrastruktuuri ja liikennöinti välttämättä kuluttavat. Tunturiin toivotaan kestäviä ja ihmisen luontosuhdetta lähentäviä tapahtumatuotannollisia ratkaisuja, joiden avulla voidaan järjestää tapahtuma mahdollisimman kestävästi ja alkuperäistä ekosysteemiä kunnioittaen. Solsticen haasteena on esimerkiksi veteen liittyvä logistiikka, sillä isojen vesimäärien kuljettaminen tunturiin on hankalaa.