Qstockin logo

Qstock, Oulu, 30.–31.7.2021

Qstock järjestetään seuraavan kerran Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 30.–31. heinäkuuta vuonna 2021. Festivaali tarjoilee kuudella lavalla 60 esiintyjää ja monipuolista oheisohjelmaa ympäri festivaalialuetta. Vuosi toisensa jälkeen loppuunmyyty festivaali on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Vuonna 2019 tapahtuma teki kävijäennätyksensä keräten 40 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

HAASTE

Lajittelu ja kierrättäminen

Miten saadaan yleisö lajittelemaan jätteet oikein? Festivaalikansan jälkeensä jättämä massiivinen määrä materiajätettä toisi oikeaan lajitteluastiaan päätyessään suuren hyödyn sen sijaan, että muutama roska väärässä paikassa voi pilata koko erän. Viestinnän lisääminen auttaa, mutta se ei ole ratkaisu, ei myöskään henkilökunnan lisääminen neuvojiksi.

HAASTE

Muovijätteen hyödyntäminen

Festivaalin muovituotteille, kuten snapsilaseille ja nippusiteille, tarvitaan uusia ekologisia vaihtoehtoja tai toimintamalleja. Ravintoloissa käytettävien snapsilasien muovi leviää pieniksi sirpaleiksi maahan ja on vaarana jäädä ympäristöön. Nippusiteitä puolestaan kuluu kymmeniä tuhansia festivaalin rakennusaikana. Pystytäänkö keksimään uusia käyttötuotteita tai miettimään koko toiminta uudelleen niin, että muovi päätyy kiertoon?

HAASTE

Yleisön liike energiaksi

Festivaalikansa liikkuu alueella, intoutuu tanssimaan, moshaamaan ja tamppaamaan jalkojaan maahan. Miten tämän liikkeen voisi siirtää energiantuotantoon ja säästää sähköä? Voisiko alueella olla pisteitä, joissa voi itse tuottaa energiaa? Miten tämän tuotoksen näkisi heti? Tavoitteena on positiivinen slogan: Mitä enemmän liikut ja bailaat, sitä enemmän syntyy sähköä!