Qstockin logo

Qstock, Oulu, 29.–30.7.2022

Qstock järjestetään seuraavan kerran Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 29.–30. heinäkuuta 2022. Festivaali tarjoilee kymmenittäin huippuesiintyjiä ja monipuolista oheisohjelmaa. Vuosi toisensa jälkeen loppuunmyyty Qstock on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Vuonna 2021 tapahtuma keräsi 40 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

HAASTE

Ratkaisu snapsilaseille ja nippusiteille

Festivaalien ongelmallisimmat muovituotteet ovat ravintoloissa käytettävät snapsilasit ja kaikessa festarirakentamisessa tarvittavat kymmenettuhannet nippusiteet. Molemmat leviävät helposti maahan ja valitettavasti voivat myös jäädä luontoon. Löytyykö ekologisia keinoja, joiden avulla voidaan vähentää ja hyödyntää näitä muovituotteita? Tai voidaanko ne jopa kokonaan korvata ei-kertakäyttöisillä kestävillä tuotteilla? Keksinnöistä olisi suuri hyöty koko tapahtuma-alalle!

HAASTE

Yleisön liike energiaksi

Festivaalikansa liikkuu alueella, intoutuu tanssimaan, moshaamaan ja tamppaamaan jalkojaan maahan. Miten tämän liikkeen voisi siirtää energiantuotantoon ja säästää sähköä? Voisiko alueella olla pisteitä, joissa voi itse tuottaa energiaa? Miten tämän tuotoksen näkisi heti? Tavoitteena on positiivinen slogan: Mitä enemmän liikut ja bailaat, sitä enemmän syntyy sähköä!