North of Hell, Kuusisaari, 2022

Uusi kansainvälinen metallifestivaali North Of Hell järjestetään vuonna 2022. Raskaamman musiikin tapahtuma haluaa panostaa myös ympäristöasioihin ja kannustaa yleisöä ympäristötekoihin. 

HAASTE

Ympäristön siisteys

Alue halutaan pitää siistinä ympäristön ja viihtyvyyden vuoksi. Festivaalialueen siisteydestä huolehditaan tapahtuman aikana, ja festarin jälkeen tehdään perusteellinen loppusiivous. Kierrätys huomioidaan muun muassa anniskelussa: panttiperiaate ja kovat muovituopit vähentävät roskien päätymistä luontoon. Millä keinoin yleisöä voitaisiin kannustaa huolehtimaan ympäristön siisteydestä? 

HAASTE

Autoilun vähentäminen

Yleisöä kannustetaan saapumaan festivaaleille kävellen tai pyörällä. Pyöräily kauniissa kesäsäässä on mitä parhain tapa liikkua paikasta toiseen. Pyörille on varattu oma pyöräparkki festivaalialueen ulkopuolelta, jotta saapuminen pyörällä olisi mahdollisimman helppoa. Miten ihmiset saataisiin valitsemaan pyöräily ja kävely autoilun sijaan? 

HAASTE

Ympäristötietoinen ruokailu

Festivaali edellyttää ruokamyyjiltä ekologisia astiastoja. Saatavilla tulee olemaan laadukasta kasvisruokaa ja vegaanista ruokaa. Millä keinoin sekasyöjät saataisiin valitsemaan vihreämpi ruokavaihtoehto?