Lumo-valofestivaali on pimeimmän ajan valontuoja ja suuren yleisön kaupunkitapahtuma Oulussa. Kansainvälisten ja kotimaisten taiteilijoiden valoteokset hurmaavat kaupunkilaiset yhden marraskuisen viikonlopun ajan ympäri kaupunkia kiertävällä ja vuosittain vaihtuvalla reitillä. Koko perheen tapahtumaan on vapaa pääsy. Vaihtuvia teoksia on parisenkymmentä ja joka vuosi Ouluun jää myös pysyvää kaupunkivalaistusta Lumon ansiosta. Tänä vuonna Lumo Light Festival täyttää 10 vuotta.

Haaste

Kestävät teospaikkakyltit

Lumo-valofestivaali tuottaa vuosittain festivaalin aikana runsaasti näkyvyysmateriaaleja, joiden avulla tarjotaan teostietoja ja ohjataan yleisön liikkumista. Teospaikkoja on vuosittain parikymmentä. Kylttien tarve on yleensä hieman suurempi. Materiaalit ovat kennolevyä, joiden pintaan on teipattu painossa festivaalin visuaalisen ilmeen ja teosesittelyn sisältävä tarra. Ekologisen kestävyyden lisäksi ongelmana on ollut pimeillä teospaikoilla olevien kylttien valaiseminen.

Olemme kiinnostuneita löytämään kestävämmän ratkaisun teospaikkakyltteihin ja heitämme haasteen innovaattoreille. Millaisella ratkaisulla olisi mahdollista toteuttaa kyltitys monivuotisena, valaistuna, akkukäyttöisenä tai muuten johdottomana. Kylttien tulee olla myös riittävän suuria näkyvyyden varmistamiseksi ja helposti erilaisiin rakenteisiin kiinnitettäviä.